Jan2018
"Nothing great is easy", Captain Matthew Webb

Diverse websites.

Hieronder vindt u de websites van de bedrijven en personen die mij geholpen hebben tijdens de voorbereiding:


http://www.fitclubs.nl

bedrijf wat mij enorm geholpen heeft sinds april 2015. Jairo Birsak (Personal Trainer) vormt de basis voor mijn toch wel forse gewichtsverlies en enorm veranderde lichaam. 2x per week een uur hard werken onder begeleiding, met daarnaast een gebalanceerd voedingsschema is precies wat ik nodig had om uit de neerwaartse spiraal te stappen.

http://www.varne-ridge.co.uk


Het zwemmerspark in Engeland voor Kanaalzwemmers en ons vaste vakantieadres sinds 1998. Wij beschouwen de eigenaren als goede vrienden en kunnen iedereen (ook niet zwemmers) dit vakantieadres aanbevelen.

http://www.jairobirsak.com

Mijn Personal Trainer sinds april 2015. Gedreven persoon, motiverend, met gevoel voor mensen en in het bezit van een gezonde dosis humor. Hij heeft mij in beweging gekregen, met alle gevolgen van dien.

http://www.fysionederveluwe.nl

Fysiotherapie en sportschool in één. Hier kom ik al sinds 2013 2x per week om met name mijn conditie en mobiliteit te verbeteren. Fysiotherapeut Otto Tenge neemt mij voor de mobiliteit regelmatig gevraagd en ongevraagd onder handen. Wat nu al de nodige vruchten afwerpt. Zo is bijvoorbeeld het ademen bij de borstcrawl een stuk eenvoudiger geworden na het losmaken van mijn thorax.

http://www.cspf.co.uk

De Kanaalzwemorganisatie waar ik geregistreerd sta voor mijn poging in 2018.

http://www.gonord.nl

Het bedrijf van Edwin van Norden, die mij op een fantastische en inspirerende manier de fijne kneepjes van de vrije slag probeert bij te brengen. Voor iedereen die zijn zwemtechniek wil verbeteren, sneller wil zwemmen, of wat dan ook een absolute must.