Jan2018
"Nothing great is easy", Captain Matthew Webb

Welkom

 

 

Mijn naam is Jan van der Poel, 54 jaar oud, getrouwd met Ursula, trotse vader van 3 volwassen kinderen en woonachtig in Veenendaal.

En ik ga een poging doen om in augustus 2018 het Kanaal over te zwemmen van Engeland naar Frankrijk.

Via deze website wil ik mijzelf voorstellen en uitleggen wat mij ertoe heeft gedreven om 2,5 jaar van mijn leven in het teken te stellen van het overzwemmen van het Kanaal. Daarnaast hoop ik met mijn verhaal een inspiratie te zijn voor mensen om zelf ook in beweging te komen en wil ik graag de aandacht vestigen op  Make-A-Wish Nederland, waarvoor ik met mijn zwemtocht geld hoop in te zamelen.

Waarom Make-A-Wish Nederland? Ik heb al jaren een droom en die droom is het Kanaal over zwemmen. Een droom die ik overigens al zeker 15 jaar naar voren heb geschoven. Is het een extreme droom? Jazeker (tot op heden zijn er slechts 25 Nederlanders in geslaagd om de overtocht 1x of vaker te maken), maar ik heb na al die jaren nog steeds de mogelijkheid om mijn droomwens te realiseren. Kinderen met een ernstige ziekte krijgen mogelijk nooit de kans of tijd om hun dromen in hun korte leven te verwezenlijken, terwijl deze dromen vaak veel eenvoudiger te realiseren zijn dan mijn en misschien ook wel uw dromen en wensen.

Kijk daarom ook eens even op de Sponsor pagina, om te zien op welke wijze u mij en/of Make-A-Wish Nederland kunt steunen. Met slechts een klein bedrag kunt u al helpen de wens van een kind uit te laten komen en hem/haar zo een onvergetelijke dag te bezorgen en even zijn/haar ziekte te doen vergeten.